ADAPTAČNÍ DEN 6. ROČNÍKŮ

Tradiční akcí naší školy je už více než 15 let adaptační kurz pro žáky 6. ročníků. Jedná se o jedinečný program, který utváří, formuje a stmeluje třídní kolektiv, jehož přechod na 2. stupeň s sebou nese mnohdy určité problémy a těžkosti.

Podstatné také je, že tento kurz ve značné míře napomáhá začleňování nových žáků, kteří na naši školu přicházejí z jiných škol. Adaptační kurzy jsou zároveň také jedinečnou možností pro pedagoga poznat lépe třídní kolektiv, kterému bude po následující čtyři roky třídním učitelem a napomáhá mu při jeho další práci se třídou v průběhu prvního školního roku.

Vzhledem k současné situaci a neustálým změnám v podmínkách pro možnost konání školních akcí, se sice adaptační kurz na počátku školního roku nekonal, ale jelikož jsme nechtěli tuto jedinečnou akci zahodit, rozhodli jsme se realizovat s žáky 6. ročníků alespoň jeden netradiční adaptační den. Ten se konal v pátek 3. 9. 2021 a byl zcela nabitý různými aktivitami. Ať už se jednalo o tzv. „ledolamy“ nebo seznamovací aktivity, přes aktivity na rozvoj spolupráce až po aktivity na rozvoj důvěry. Závěrečná zpětná vazba od žáků na konci tohoto dne ukázala, že se jednalo o dobré rozhodnutí. Pevně věříme, že tento den pomohl novým žákům rychleji a lépe začlenit se do nového kolektivu, třídním učitelům blíže poznat své žáky a všem zúčastněným pozitivně a s energií vykročit do nastávajícího nového školního roku.

Mgr. Martina Pelikánová, realizátor adaptačního dne

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *