DĚTSKÝ DEN – DEN PRO DĚTI

V úterý 14. 6. 2022 proběhl na školním hřišti naší školy Dětský den, který realizoval Klub rodičů a přátel školy ve spolupráci s vedením školy a žáků 9. ročníků. Byl určen především pro naše nejmenší, tedy pro žáky 1. až 5. tříd, ale na své si přišli všichni, kteří jej navštívili.

Pro děti přichystali žáci 9. ročníků celkem devět stanovišť, na kterých si mohli vyzkoušet své dovednosti a schopnosti v různých disciplínách, ať už se jednalo o sestřelování plechovek, jízdu na koloběžce, skákání, hádání ukrytých předmětů až po skládání puzzle. Za každou splněnou disciplínu děti obdržely drobnou sladkost a razítko do své kartičky, kterou obdržely na startu. Motivace pro splnění úkolů byla opravdu veliká – po odevzdání kartičky se všemi razítky si totiž mohly děti vybrat svou odměnu, která měla podobu velké cukrové vaty a báječného grilovaného párku. A tak se nebylo co divit, že se k našim malým soutěžím přidali i žáci vyšších ročníků, kteří se přišli na Den dětí jen tak podívat. Navíc měly všechny děti k dispozici zcela zdarma skákací hrad, který byl v provozu od začátku až po samotný konec celé akce.

Den dětí byl nejen dnem pro děti, ale také dnem příjemných setkání. Setkání jednotlivých rodičů, učitelů, ale také setkání s bývalými žáky, kteří se akce zúčastnili už s vlastními dětmi. Počasí nám hrálo do karet, a tak si mohli všichni zúčastnění toto odpoledne příjemně užít.

Mgr. Martina Pelikánová, ředitelka školy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *