TURISTICKÝ KURZ 9. tříd

Letos v květnu se konal nejen turistický kurz 8. ročníků, ale netradičně jej třídní učitelky Irena Liptáková a Petra Mrnuštíková zorganizovaly i pro deváťáky, kteří o tuto akci z důvodu pandemie v osmém ročníku přišli. Za místo svého pobytu si vybraly nádherné místo, kterým Ramzová v Jeseníkách zcela určitě je.  

Počasí bylo sice vrtkavé, chvílemi bylo deštivo, ale jinak všem ukazovalo jen svou vlídnou tvář. Program kurzu byl opravdu nabitý – návštěva Jeskyní na Pomezí, procházka po městě Jeseník, občerstvení v lesním baru a také dvě poměrně delší túry, které daly všem zabrat. Odměna za všechnu tu námahu a kilometry v nohou žáky neminula a dostali jedinečnou možnost vychutnat si vyhlášené borůvkové knedlíky na chatě Paprsek.

Tento kurz byl poslední možností, kdy mohli žáci devátých ročníků, kteří zanedlouho opustí naši základní školu, trávit společný čas mimo školní lavice. A využili jej naplno. Opékali si špekáčky, grilovali hermelín a zpívali u večerního táboráku, zahráli si šiškovou hru, vytvářeli plakát o svém pobytu na kurzu, skládali básničky a poslední noc absolvovali venkovní noční kvíz, který si pro ně paní učitelky připravily jako překvapení na závěr.  

Kurz byl pro žáky devátých ročníků pomyslnou symbolickou tečkou za jejich povinnou školní docházkou. Nezbývá nic jiného než jim popřát hodně štěstí na jejich další cestě životem a vykročení tím správným směrem do další důležité etapy jejich života, kterým je studium na střední škole.

FOTOGALERIE

Mgr. Irena Liptáková, Bc. Petra Mrnuštíková, třídní učitelky 9. tříd

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *