PODĚKOVÁNÍ – „KRABICE OD BOT“

V minulém školním roce se naše škola zapojila do vánoční akce s názvem „Krabice od bot“. Ani letos tomu nebylo jinak.

Krabice od bot je předvánoční sbírková akce, jejímž cílem je potěšit děti z chudších rodin v Česku. Děti s pomocí dospělých naplní prázdnou krabici od bot dětskými dárky k Vánocům a donesou ji na sběrné místo. Krabice je potom předána konkrétnímu dítěti, který možná žádný jiný další dárek nedostane. Pravidlo pro to, co se má a může do krabice zabalit, je jednoduché – zabalit to, co by udělalo pod stromečkem radost nám nebo našim dětem.

Jako ředitelka školy jsem oslovila rodiče našich žáků, zda by se nechtěli této sbírky v čase předvánočním zúčastnit. A tak se od 21. 11. 2022, kdy sbírka odstartovala, začaly pod naším vánočním stromečkem ve škole objevovat první krabice. Přinášeli je žáci napříč všemi ročníky, od prvňáčků až po žáky devátých tříd. Ten pocit bych přála každému z Vás – pocit, že se dokážeme spojit pro dobrou věc, že nám a našim dětem není lhostejná často velmi špatná situace v některých rodinách, že jsme schopni se podělit, být empatičtí a vnímaví.

V pátek 2. 12. 2022 jsem odvážela na určené sběrné místo celkem 63 dárků, které věnovali žáci naší školy a jejich rodiče. To je úctyhodné číslo. A tak bych chtěla touto cestou moc poděkovat všem našim rodičům a jejich dětem za účast v této sbírce, a také za jejich ochotu a čas, který společně věnovali výběru a zabalení dárků pro jiné děti. A zároveň bych přála nám všem, abychom v případě, že to bude potřeba, také našli podanou ruku, která nám pomůže a připomene, že tady nejsme sami.

M. Pelikánová, ředitelka školy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *