DAKAR 2023 VE ŠKOLE

Tak trochu jiné odpolední vyučování s panem Martinem Strakou

Když ve čtvrtek 2. března 2023 přicházeli žáci 8. a 9. tříd na odpolední vyučování, věděli, že je čeká nějaká beseda, tentokrát s fotografem Martinem Strakou. Netušili však, že je čeká hodina neuvěřitelného vyprávění, ve kterém se dozví vše, co lze zažít při fotografování prestižního závodu Dakar 2023.

V průběhu jedné hodiny žáci zhlédli nejen sérii nádherných černobílých fotografií závodních automobilů, ale i překrásné fotky přírodních scenérií, které nabízí příroda Saúdské Arábie. A nejen to. Ke každé fotografii vyprávěl pan Martin Straka svou vzpomínku nebo nějaký zajímavý příběh. Představil nám významné osobnosti závodu, závodníky, automobily. Vyprávěl nevšední své i cizí zážitky.

Během vyprávění žáci prožili hned několik emocí, např. údiv, smutek, úzkost, radost, nepochopení. Ve svém vyprávění se Martin Straka několikrát přiznal, že fotografování závodu Dakar je splnění jeho velkého chlapeckého snu. Snažil se motivovat přítomné osmáky i deváťáky nebát se plnit si své sny a představy o své budoucnosti. Na svém příkladu dokládal, že nic není nemožné. Je třeba jen prokázat odvahu a potřebnou píli své sny uskutečnit

Přejeme všem přítomným žákům 8. a 9. tříd, aby si kromě mnoha informací o slavném závodu Dakar 2023, odnesli z této poutavé besedy taky odvahu a chuť dělat ve svém životě opravdu to, co je baví, aby byli ve svém životě šťastní právě tak, jak to umí pan fotograf Martin Straka.

za přítomné vyučující výtvarné a mediální výchovy Mgr. Pavlína Kožušníková

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *