VELIKONOČNÍ DÍLNY

Hody, hody doprovody, dejte vejce malovaný…

Všimli jste si už, jak čas někdy neskutečně rychle plyne? Všichni, kteří se v úterý 4. 4. 2023 sešli odpoledne v naší škole, by mi museli dát za pravdu. Není to tak dávno, co jsme společně vytvářeli adventní věnce a najednou je tady jaro a s ním tradiční svátky jara – Velikonoce.

Paní učitelka 1. třídy Martina Riedlová a paní učitelka 4. třídy Petra Mrnuštíková, uspořádaly v tento den pro své žáky a jejich rodiče akci pod názvem „Velikonoční dílny“. Nejprve jsem chtěla být pouhým návštěvníkem a pozorovatelem, ale nakonec vše dopadlo jinak. Strhla mě atmosféra a pozitivní naladění všech zúčastněných. Se zaujetím jsem společně s rodiči a dětmi naslouchala paní učitelce Riedlové, která nám všem vysvětlila a prakticky ukázala, jak jednoduché a snadné je uplést si velikonoční věnec z proutků vrby. V té chvíli jsem věděla, že to rozhodně musím zkusit. A nebyla jsem rozhodně jediná.

Spontánně jsme se všichni pustili do práce. A že bylo s čím pracovat. Paní učitelky přichystaly, kromě vrbového proutí, pro všechny spoustu ozdob – mašle, malá i velká vajíčka, dřevěné kytičky, zajíčky, peříčka. Stačilo jen popustit uzdu své fantazii a užívat si společný čas. K příjemné atmosféře přispěl pan učitel Huška, který nabídl pomocnou ruku, pokud bylo potřeba, stejně tak jako občerstvení, které zajistily maminky. Zejména dort paní Svobodové sklidil velký úspěch. 

Všichni jsme si z této akce odnášeli nejen svůj originální velikonoční věnec, ale hlavně příjemný pocit ze společně stráveného času. Pocit, že jsme si zase o kousek blíž. A já jsem cítila, že vše dává smysl a že příští rok se opět budu těšit na další setkání.

Touto cestou bych ráda poděkovala jednak svým učitelům za jejich ochotu a chuť být tady pro děti a rodiče i v čase mimo vyučování, stejně tak jako rodičům za jejich účast a také přípravu pohoštění, které se stalo pověstnou „třešničkou na dortu“.

Mgr. Martina Pelikánová

Fotografie v následujícím odkazu: Velikonoční dílny

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *