FILMOVÉ ODPOLEDNE S ANGLIČTINOU

V úterý 14. listopadu 2023 v 15:30 hodin se filmoví nadšenci zdrželi ve škole trošku déle, než je obvyklé. Konalo se totiž naše první Filmové odpoledne s angličtinou, na které se žáci dlouho těšili.

Co tomu všemu předcházelo? Příprava na akci začala výběrem filmů, které by naše teenagery, tedy žáky 2. stupně, zaujaly. Zájemci mohli hlasovat pro jeden z pěti nabízených filmů. V hodinách výtvarné výchovy a pracovních činnostech si následně žáci vyrobili krabičky na popcorn, které si podle své fantazie a chutě vyzdobili. Proč právě krabičky na popcorn? Každý přece ví, že návštěva kina se téměř nikdy bez něj neobejde. A tak se v úterý 14. listopadu odpoledne školou linula vůně pražené kukuřice, která navodila tu správnou filmovou atmosféru.

A který film to nakonec u dětí vyhrál? Byl to americký akční thriller The Maze Runner. Film se promítal v anglickém znění s českými titulky, takže si žáci mohli zkusit, nakolik rozumí běžné hovorové angličtině, ale zároveň se mohli opřít o český text, kdyby jim náhodou něco uniklo.

Učebna fyziky, kde se film promítal, skýtala dokonalé zatemnění, takže se žáci cítili opravdu téměř jako v kině. I popcornu bylo po skončení filmu všude požehnaně. Nezbývá než doufat, že jsme na naší škole založili novou tradici, která i příští rok poskytne žákům možnost strávit ve škole netradiční společný čas.

Mgr. Lenka Parmová, učitelka angličtiny

FOTOGALERIE

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *