PROJEKT „KRABICE OD BOT“

Máme před sebou jeden z nejkrásnějších svátků v roce, kterými Vánoce zcela bezesporu jsou. Jedná se o čas, který trávíme společně se svými nejbližšími. Čas, kdy máme možnost se alespoň na chvíli zastavit. Čas, kdy obdarováváme své blízké, a těšíme se z dárků, které jsme našli pod stromečkem.

V tomto předvánočním čase se naše škola stejně jako v minulých dvou letech zapojila do projektu „Krabice od bot“.  Tento projekt umožňuje dětem, jejichž rodiny jsou v tíživé sociální situaci, vyrůstají v pěstounských rodinách či azylových domech, získat dárky pod stromeček. V letošním roce proběhl již 13. ročník této sbírky.

Od 20. 11. 2023, kdy sbírka odstartovala, se začaly nejprve v ředitelně školy a hned potom pod naším vánočním stromečkem objevovat první krabice. Přinášeli je žáci napříč všemi ročníky, od prvňáčků až po žáky devátých tříd. Ten pocit bych přála každému z Vás – pocit, že se dokážeme spojit pro dobrou věc, že nám a našim dětem není lhostejná často velmi špatná situace v některých rodinách, že jsme schopni se podělit, být empatičtí a vnímaví.

V úterý 5. 12. 2023 jsem odvážela na určené sběrné místo celkem 63 dárků, které věnovali žáci naší školy, jejich rodiče, ale také pedagogové školy. To je úctyhodné číslo. A tak bych chtěla touto cestou moc poděkovat všem našim rodičům a jejich dětem za účast v této sbírce, a také za jejich ochotu a čas, který společně věnovali výběru a zabalení dárků pro jiné děti. A zároveň bych přála nám všem, abychom v případě, že to bude potřeba, také našli podanou ruku, která nám pomůže a připomene, že tady nejsme sami.

Cerifikát_Krabice od bot

M. Pelikánová, ředitelka školy

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *