SLADKÁ EXKURZE DO MARLENKY

Ve středu 20. prosince se žáci 9. B se svou tř. uč. P. Kožušníkovou vydali na svou poslední exkurzi v roce 2023. A protože bylo těsně před Vánoci, jejich cílem se stala továrna plná medových, oříškových i kakaových dobrot s názvem Marlenka v Lískovci u Frýdku-Místku.

Hned na počátku prohlídky každý účastník exkurze dostal talířek s ochutnávkou 6 produktů, které se zde vyrábějí. A k tomu mlsání se pohodlně usadili v návštěvnickém centru a zhlédli film o výrobě zdejších dobrot, o historii Marlenky i o jejím majiteli panu Gevorgu Avetisjanovi. Na zdech si mohli prohlédnout fotografie slavných osobností, které stejně jako oni Marlenku navštívily.

Ve 2. části se přemístili do koridoru, který byl vystavěn speciálně pro účastníky exkurzí. Je z něj krásně vidět na jednotlivé části výroby, které jim paní průvodkyně popisovala. Nejvíce žáky zaujal robot Rudolf, který pracoval v expedici, kde ukládal krabice s hotovými dobrotami na palety.

Na závěr exkurze si žáci mohli v místní prodejně i něco dobrého koupit. Motivací jim byla i desetiprocentní sleva pro účastníky exkurze.

Říká se, že kdo jí na Štědrý den med, bude celý příští rok hodný. Tak doufejme, že to platí i před Vánoci a že po této exkurzi budou všichni žáci 9. B po celý rok 2024 moc hodní.

                                                                                              medová tř. uč. 9. B Pavlína Kožušníková

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *