TURISTICKÝ KURZ 8. tříd

Po dvou letech odmlky se žáci 8. ročníků konečně dočkali tolik oblíbeného turistického kurzu.  Ten se letos konal v Novém Hrozenkově, kde byli žáci ubytováni v hotelu Permoník. Okolí Nového Hrozenkova totiž nabízelo mnoho zajímavých turistických míst a jeho okolí přímo vybízelo k mnohým výšlapům nebo jen krátkým procházkám.  A co vše žáci na turistickém kurzu absolvovali?

Navštívili například památník Antonína Strnadela, kde si žáci mohli vyzkoušet, jak se pracovalo s ovčí vlnou a získat širší povědomí o tom, jak se vlastně v tomto regionu žilo. Stejně zajímavá byla i návštěva muzea sklářství v Karolince, kde se donedávna vyrábělo sklo ve velkém a exportovalo do celého světa. Žáky samozřejmě neminuly kratší či delší procházky, ale zvládli i mnohem větší túru, která byla dlouhá 25 km a vedla po hřebenu Javorníku. První záchytný bod a občerstvovací stanice byla na Kohútce. Zajímavostí na Kohútce je, že stačí přejít kopec a už jste na Slovensku. Po celou dobu túry se tak žáci pohybovali po Česko-Slovenské hranici. Výlet se díky nádhernému počasí vydařil a nezkazila jej ani bolest nohou, puchýře nebo velká únava. Nezapomnělo se ale ani na tolik potřebnou relaxaci. A tak součástí kurzu byla i návštěva Vodního světa ve Velkých Karlovicích, kde se žáci vyřádili na tobogánech, odpočinuli si ve vířivých vanách a zkoušeli svou obratnost na velkém množství atrakcí.

Program měli žáci připravený i na jednotlivé večery, ať už se jednalo o různé týmové hry nebo školení z oblasti poskytování první pomoci. Mohlo by se zdát, že týden je dlouhá doba, ale než se kdo nadál, najednou tady byl pátek, den odjezdu. Poslední snídaně, úklid pokojů, poslední ohlédnutí se za místem, kde všichni společně strávili celý týden. Turistický kurz se opravdu vydařil, k čemuž zcela jistě přispělo i nádherné počasí, které žákům přálo po celou dobu. Nezbývá než doufat, že stejné štěstí budeme mít i další školní rok.

Mgr. Jan Šebesta, vedoucí turistického kurzu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *