JAK SE DĚLÁ AUTO?

Pro odpověď na tuto otázku se v pátek 9. září 2022 vydali žáci 8. tříd do automobilky Hyundai v Nošovicích. Již při vjezdu do areálu závodu byli překvapeni její velikostí. A nepřestávali se divit ani ve vstupní hale, kde jsou vystaveny nejprodávanější modely, do kterých se žáci mohli posadit, mohli si je osahat.

Další přísun překvapivých informací na ně čekal v konferenčním sále, kde jim průvodce promítl propagační film, ve kterém se dozvěděli vše o historii a výrobě aut Hyundai v Nošovicích.

Na závěrečnou část prohlídky byli žáci vybaveni ochrannými brýlemi a sluchátky. Pod vedením průvodce nastoupili do návštěvnických vláčků a vydali se na jízdu závodem. Po celou dobu jim ve sluchátkách zněla komentovaná prohlídka, takže krásně slyšeli celý výklad. Mohli tak z bezprostřední blízkosti sledovat práci v lisovně, ve svařovně, v místě finální montáže i v převodovkárně. Jen ze vzdálenosti pár metrů děti viděly úžasnou práci robotů, postupnou montáž celého automobilu i odpočinková místa pro zaměstnance.

Na konci exkurze už nikdo nepochyboval, že právě navštívil jednu z nejmodernějších automobilek v Evropě a absolvoval jednu z nejzajímavějších exkurzí na Technotrase, na které najdeme zajímavé technické památky v Moravskoslezském kraji. Nadšení žáci na zpáteční cestě autobusem si připomínali nejzajímavější okamžiky exkurze nad fotografiemi, které pořídili v jejím průběhu. Někteří se navíc přiznali, že se jim splnil dětský sen, protože teď už konečně ví, jak se dělá auto.

                                            Mgr. D. Dalihodová a Mgr. P. Kožušníková , tř. učitelky 8. tříd

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *