ŠKOLNÍ PLES 2023

Deváťáci třikrát v akci

Vzpomínáte si ještě na svůj první ples? Žáci 9. tříd si ho pamatují úplně přesně, protože proběhl teprve nedávno, tj. v sobotu 18. února 2023 v sále Kulturního střediska ve Vratimově. 

Po tradičním zahájení parket patřil tolik očekávanému předtančení deváťáků. Zatančili cha-chu, rumbu, jive, mazurku, blues i waltz. I když se objevila některá malá zaváhání, diváci výkony deváťáků ocenili velkým potleskem. Nejlepším tanečním párem pak v tajném hlasování zvolili Julii Kožušníkovou a Marka Chwistka.

Po předtančení proběhlo slavnostní stužkování deváťáků. Žáci 9.A zvolili na své stužky nápis: ,,Nikdy jsme se na ničem neshodli, ale odcházíme společně.” Žáci 9.B. mají na stužce svou oblíbenou hlášku: ,,Jo, to si pamatuju, tam jsem byl!” Pak přišla na řadu veselá báseň 9. B věnovaná všem učitelům, kteří je učili nebo nyní učí. Opravdu se jim povedla a sálem se nesl smích a velký potlesk pro Petra Hrmela a Elišku Kmošťákovou, kteří básničku přednesli.

Po oficiální části přišla na řadu volná zábava. K tanci hrál DJ Bernatík. Žáci zaplnili taneční parket a vyzvali k tanci i své příbuzné a učitele. Byla to velká změna vidět některé žáky v oblecích, nebo šatech místo jejich oblíbených mikin, riflí, nebo dokonce tepláků. Všichni žáci byli ze školního plesu nadšení a budou si ho jistě dlouho pamatovat!

Své předtančení předvedli deváťáci ještě svým mladším spolužákům na dětském školním karnevalu a do třetice na Plesu bez kravat, které již tradičně pořádá Středisko volného času Vratimov.

Nezbývá než poděkovat paní ředitelce Martině Pelikánové a paní učitelce Martině Riedlové za přípravu předtančení deváťáků a všem členům Klubu rodičů a přátel školy při ZŠ Vratimov, Masarykovo náměstí za skvělou organizaci super školního plesu i karnevalu. A žákům devátých tříd popřát, aby přijímací zkoušky, které je na začátku dubna čekají, zvládli stejně dobře jako své první předtančení.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *