BRANNÝ ZÁVOD 2023

Region Slezská brána

Dne 17.5.2023 se jako každý rok uskutečnil Branný závod v Raškovicích, kterého se naše škola vždy účastní. Letos se jednalo o 10. ročník závodu. Bohužel i letos na účastníky čekala opravdová zkouška ohněm, a to vytrvalý a nepříjemný déšť. Závod se totiž koná za každého počasí a stejně jako v minulém roce nám opět pršelo. Musím říct, že tímto počasím opravdu Branný závod nabírá ten správný rozměr. Nicméně účastnící závodu ihned po doběhnutí a totálně promočení na kost, stejného názoru nebyli. .

Jako každý rok se závod konal ve dvou kategoriích (6.+7. ročník a 8.+9. ročník). Týmy musely být v počtu pěti žáků a z toho v každé kategorii musely nastoupit dvě dívky. Cílem závodu je na trase (2,5 km) prověřit fyzickou zdatnost účastníků společně se znalostmi a dovednosti, které je potřeba mít pro zvládání krizových situací v oblasti topografie, zdravovědy a ochrany proti škodlivým látkám.

Naše oba týmy sice obdrželi nepopulární „bramborové medaile“, ale i tak jim patří velký obdiv a respekt, že závod v tak extrémních podmínkách zvládli, a navíc bez úrazu. Myslím si, že s odstupem času budou všichni účastnici závodu na akci vzpomínat jenom v dobrém a tím i na skvělé časy prožité na Základní škole. Vždyť všichni víme, že škola není jenom o získávání informací, ale také o zážitcích!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *