DIVADÉLKO ZA ŠKOLOU

Ohlédnutí za divadelní sezónou 2022/2023 Divadélka za školou

S radostí můžeme konstatovat, že se po covidové pauze podařila obnovit činnost dětského divadla Divadélko za školou, které funguje jako kroužek SVČ Vratimov a jehož zkoušky probíhají ve třídě 7. B v naší škole, protože všichni herci jsou žáky naší školy.

První pololetí jsme věnovali nácviku představení Sny se mají plnit nejen o Vánocích, které bylo úryvkem hry O líné babičce Aleny Kastnerové. Vystoupení jsme předvedli v sále SVČ Vratimov našim příbuzným a známým v rámci vánoční besídky. Když jsme pak zjistili, že na jaře je právě tato hra uváděna jako novinka v Divadle „12“ v Ostravě, neváhali jsme a představení jsme navštívili, abychom viděli, jak tuto hru hrají profesionálové. Děti byly nadšeny, že si mohou říkat části textů s opravdovými herci.

Ve druhém pololetí si děti plnily přání zahrát si filmovou pohádku Tři bratři. Nebylo to pro nás lehké zadání, protože do divadélka chodí jen jeden chlapec. Takže jsme se rozhodli, že budeme hrát dívčí verzi této pohádky, kterou jsme nazvali Tři sestry. Celý příběh je protkán mnoha populárními pohádkovými písněmi, takže děti v ní ukáží, že umí i zpívat a tančit. Představení Tři sestry jsme hráli pro příbuzné a přátele v sále SVČ Vratimov ve středu 29. května 2023.

Poslední schůzku jsme proměnili v pohádkovou cestu za pokladem. Po splnění všech úkolů na pětikilometrové trase jsme došli na zahradu manželů Tichých, kde byl ukryt poklad a mohli jsme si společně opéct párky. Při posezení v kouzelné zahradě jsme zhodnotili uplynulou divadelní sezónu a vyslovili svá přání pro sezónu příští. Kdo ví, která z nich se nám příští rok opravdu splní?

s přáním krásných divadelních prázdnin vedoucí Divadélka za školou Lenka Parmová a Pavlína Kožušníková

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *