EXKURZE DO VĚDECKÉ KNIHOVNY

Středu 7. června sedmáci a vybraní osmáci strávili na zajímavé, poučné a hravé exkurzi v Moravskoslezské vědecké knihovně v Ostravě. Pro žáky byl připraven dvouhodinový program, který představil nejen fungování knihovny, ale také její přínos široké veřejnosti.

Na začátku se žáci rozdělili do několika skupin, které obcházely stanoviště s připravenými aktivitami. Postupně si každé družstvo vyzkoušelo zodpovědět vědomostní kvíz, vyplnit sudoku, složit náročné hlavolamy nebo projít jako nevidomý stezku plnou překážek. Každý si mohl zahrát různé populární společenské hry od těch nejznámějších, až po novější „bestsellery“ na trhu. Žáky ovšem nejvíce zaujala práce samotných knihovnic. Úkol byl jednoduchý! Každý musel vyřídit objednávku čtenáře, tedy požadovanou knihu vyhledat ve skladu a přímo ji čtenáři vypůjčit. Žáci tak měli jedinečnou možnost navštívit rozsáhlé sklady knih v suterénu knihovny.

Z vědecké knihovny jsme se vypravili na vyhlídkovou věž Nové radnice, ze které se nám naskytl panoramatický výhled na všechny světové strany. Následně jsme si vyzkoušeli jízdu páternosterem a nakonec jsme se odebrali na svačinu do Forum Nová Karolina, čímž jsme tuto vydařenou exkurzi zakončili.

Lenka Parmová, Zuzana Stavinohová a Radek Huška

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *