MIKULÁŠSKÁ NADÍLKA 2023

Ve středu 6. prosince 2023 navštívil naši školu Mikuláš Adam Krupa z 9. A se svou družinou andělů a čertů, ve které se pro tento den proměnili ostatní žáci 9. tříd.

Do jednotlivých tříd při nadělování nejprve vstoupil anděl Sabina Czakóová, která hrála na příčnou flétnu známou melodii písně Mik, Miku, Mikuláš. Doprovázela ji skupina andělů se svým andělským zvoněním a zpěvem. Za nimi se do třídy nahrnula také skupina zvědavých čertů. Mikuláš se přivítal s dětmi, vysvětlil jim, proč přišel a zajímal se o to, zda přítomné děti v uplynulém roce nezlobily.

V každé třídě se několik hříšníků vždy našlo, a ti se pak mohli pokusit odčinit své zlobení nějakou písničkou či básničkou. Největší hříšníci pak situaci zachraňovali sadou dřepů nebo kliků. Nakonec si všichni přítomní zazpívali známou koledu Pásli ovce Valaši. Pak andělé dětem rozdali Mikulášské nadílky, které pro ně připravili členové KRPŠ, za což jim moc děkujeme. Celé nadělování končilo společným zpěvem oblíbené písně Vánoce, Vánoce přicházejí.

Již tradičně se těší mikulášská nadílka u našich žáků velké oblibě. Je to totiž jeden z mála dní, kdy žáci mohou přijít do školy v maskách, dostanou nějakou dobrotu, společně si zazpívají i zařádí. Přejeme všem žákům, čertům, andělům i Mikuláši z naší školy, aby jejich advent i Vánoce byly stejně krásné a veselé, jako bylo letošní mikulášské nadělování.

andělský pedagogický sbor 

FOTOGALERIE

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *