LYŽAŘSKÝ KURZ 2024

Lyžuju dobře, lyžuju rád 😊

Jako každým rokem, tak i letos se žáci 7. ročníků zúčastnili lyžařského kurzu, a to v termínu od 5. 2. 2024 do 9. 2. 2024. Jak jinak, naše škola opět zavítala do Skiareálu Bílá v Beskydech, kde jsou nejlepší podmínky pro lyžovaní. I přesto, že letošní podmínky na českých horách nebyly ideální a sníh bychom našli jen málokde, tak naštěstí areál na Bílé měl dostatek technického sněhu a lyžařský kurz tak mohl proběhnout bez větších problémů. Pokračuj ve čtení kliknutím na tlačítko Read More.

FOTOGALERIE

Po dlouhé době jsme k výuce nevyužili instruktory lyžařské školy SunSki. Výuky se ujali pedagogové naší školy – družstvu začátečníků velela paní učitelka Irena Liptáková, družstvo pokročilých si vzal na starost pan učitel Jan Šebesta. V letošním roce jsme z důvodu malého zájmu nerealizovali výuku jízdy na snowboardu. I přesto jsme měli plusové body navíc – paní učitelka Liptáková je třídní učitelkou žáků 7. ročníků, což zcela určitě napomohlo k pevnějšímu stmelení třídního kolektivu. Lze si přát víc?

Skupina pod taktovkou pana učitele Šebesty se sestávala z žáků, kteří už s jízdou na lyžích měli své zkušenosti a často se svými rodiči tráví čas v zimní přírodě právě na lyžích. Nicméně i přesto měli možnost naučit se novým věcem a na otočky ve dvojicích budou dlouho vzpomínat.

Druhá skupina pod vedením paní učitelky Liptákové byla složena převážně z žáků, kteří na lyžích nikdy nestáli nebo na nich stáli párkrát v životě. O zábavu opravdu nebyla nouze. Hlavním cílem výuky bylo, aby se žáci naučili ovládat své lyže, aby se nikomu nic nestalo a aby objevili krásu jednoho z úžasných zimních sportů. A to se nakonec povedlo!

V polovině lyžařského kurzu – tedy ve středu – byl povinný odpočinkový den. Ale i ten byl ve znamení pohybových aktivit. Všichni se vydali na společný výlet na Smradlavku. Po cestě žáci navštívili místní oboru a mohli zblízka vidět divokou zvěř. Což se podaří opravdu málokdy. Nezapomínalo se ani na večerní programy, které byly zcela v rukou učitelů. Ti si každý den pro své žáky připravili jiný program. Jednalo se například o teambuildingové hry, hru s názvem Pony Express, přednášku o první pomoci nebo menší diskotéku na závěr lyžařského kurzu.

Závěrečný den se nesl v duchu závodů. Všichni žáci se na závody v podobě slalomu moc těšili a mezi sebou se sázeli, kdo vyhraje. Soutěžili ve stejných družstvech, ve kterých fungovali po celou dobu lyžařského kurzu, a tak pak už jen záleželo na jejich rychlosti a odhodlání.

Vítězem se nakonec stali všichni, protože zvládli spolu být po několik dnů bez větších problémů, překonali nepřízeň počasí a dokázali, že „pokud se chce, jde téměř všechno“.

Mgr. Jan Šebesta, vedoucí lyžařského kurzu

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *