PO ŠKOLE VE ŠKOLE

Hravé odpoledne s deskovými hrami

Dne 27. 2. jsme se sešli v klidné atmosféře v prostorách naší otevřené školy, abychom si zpříjemnili odpoledne hraním deskových her nejrozličnějšího charakteru. O jaké hry se vlastně jednalo? Výběr byl bohatý – přes logopedické hry podporující práci s dechem, jako je Turbino nebo foukací fotbálek vlastní výroby, přes hry strategické, např. Carcassonne – Děti, po produkty, jež, nejen u dětí, mohou rozvíjet postřeh, tj. Kočka Karla nebo Hamburger. Zajímavou novinkou v oblasti deskových her je inspirace japonským šachem – Mindok – Chyť lva. Někteří si dokonce přišli zahrát i hru vlastní. Děti se samy snažily vysvětlit pravidla, čímž si měly možnost vyzkoušet své komunikační schopnosti.

Z našich her měla největší úspěch Kočka Karla. Má totiž jednoduchá pravidla a zábava, smích i malinko napětí při čekání na mlsnou kočku byla sázkou na jistotu.

Hned po akci všichni účastníci vyjádřili prosbu o opakování zábavného odpoledne, které jim rádi dopřejeme. Je vtipné a milé zároveň, jak se nám všem líbilo být ve škole po škole.

FOTOGALERIE

Mgr. Barbora Lukasová, speciální pedagog

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *