FLORBALOVÝ TURNAJ

Florbalový turnaj pro žáky 1. stupně v regionu Slezská Brána v Paskově 29. 2. 2024

Dne 29. února 2024 se ve sportovní hale Základní školy Paskov konal tradiční florbalový turnaj pro žáky 1. stupně v Regionu Slezská brána. Šlo již o jeho 8. ročník. Turnaje se zúčastnilo celkem šest škol z blízkého okolí, konkrétně místní ZŠ Paskov, dále ZŠ Sedliště, ZŠ Raškovice, obě Vratimovské základní školy a ZŠ Václavovice s týmy složenými z žáků, chlapců a dívek, od třetího do pátého ročníku.

Cílem bylo vytvořit podmínky pro akci, při které by si děti mohly nejen zahrát ale také si toto sportovní dopoledne užít naplno. Proto byl systém turnaje nastaven tak, aby všechny školy změřily své síly navzájem. Vlastní průběh pak potvrdil, že turnaj tento cíl naplnil a přinesl řadu zajímavých a napínavých zápasů.

Po odehrání všech zápasů a sečtení bodů proběhlo vyhlášení výsledků. Vítězem se stala ZŠ Václavovice, žáci naší školy se umístili na nádherném druhém místě. Odměnou jim byl nejen krásný pohár a medaile, ale především pocit radosti z úspěchu celého týmu. Dík za to patří především panu učiteli Šebestovi, který vede v naší škole florbalový kroužek a který vede žáky k lásce k tak krásné hře, kterou florbal bezesporu je.

Na to, že se jednalo o žáky prvního stupně základní škol, byla úroveň velmi vysoká a pro všechny to byla určitě cenná zkušenost.

Odkaz na fotodokumentaci: 29_2_2024_Paskov_Turnaj ve florbalu (idnes.cz)

Odkaz na videoreportáž: Paskov: Turnaj ve florbale škol Regionu Slezská brána (slezskabrana.tv)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *