NOCOVÁNÍ S FERDOU MRAVENCEM

Již tradičně žáci 2. stupně naší školy nocují ve škole v rámci akce Noc s Andersenem. V průběhu této akce si hravou formou společně připomínají literární výročí roku. Letos se termín této celostátní akce kryl s termínem dne otevřených dveří, který se konal u příležitosti 115. výročí založení naší školy. Takže organizátoři akce museli vymyslet jiný termín i jiný název akce. Nakonec se rozhodli nocování uspořádat 7. května 2024 a nocovalo se s Ferdou Mravencem Ondřeje Sekory. A tak účastníci přišli tentokrát v kostýmech Ferdy Mravence, komárů, Berušek, Brouka Pytlíka atd.

Hned na začátku programu vytvořili účastníci nocování bulvární noviny, které měly informovat o životě Ferdy Mravence a jeho přátel. Přítomní si navzájem sdělili mnoho skandálních informací ze života této populární postavičky. Nejzajímavější příhodu navíc přehráli jako scénku.

V průběhu večera účastníci nocování létali jako broučci Jana Karafiáta, z jednotlivých veršů sestavovali Baladu dětskou Jana Nerudy nebo hledali v knihách ukryté postavy a jejich charakteristiky z knihy Staré řecké báje a pověsti Eduarda Petišky. Paní učitelka Beruška Kludková uspořádala hospodský kvíz, ve kterém prověřila přítomné ve znalosti příběhů z Rychlých šípů, které napsal Jaroslav Foglar. Protože si letos připomínáme i výročí úmrtí Jakuba Arbesa, závěr večera patřil tajemnu a neuvěřitelným příběhům. Žáci si vylosovali kartičku z party hry Černé historky a na její téma měli vymyslet svůj hrůzostrašný příběh. Těmito příběhy pak ozdobili Hrůzostrašovník.

A pak se už některým účastníkům zavíraly oči jako těm broučkům ve stejnojmenné knize Jana Karafiáta, a proto si roztáhli své spacáky, před usnutím si ještě chvíli povídali a pak spali a spali a spali…

FOTOGALERIE

za organizátory Beruška Kožušníková,
vedoucí šk. knihovny

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *