JARNÍ PRÁZDNINY NA HORÁCH 2023

V období ostravských jarních prázdnin od 6. do 10. března 2023 se děti z naší školy zúčastnily již tradiční lyžařské školy v Malenovicích, kterou každoročně pořádá agentura FITANO.

Odjíždělo se vždy ráno o půl deváté od vratimovského nádraží s návratem o půl čtvrté odpoledne. Jelikož naše děti jezdí do Malenovic již opakovaně, vytvořila se přirozeně pouze tři družstva – borci, mladší borci a snowboarďáci. Dva začátečníci, kteří stáli na lyžích poprvé, se již během prvního dne plynule zařadili mezi mladší borce, za což platí dík skvělým a milým instruktorkám a jejich trpělivému přístupu.  

První tři dny byly doslova zalité sluncem, ve čtvrtek nás déšť a velké oteplení docela potrápilo, naštěstí se děti mohly ohřát v Chatě Poma, dát si teplý čaj a dobrý oběd. Bylo přece třeba trénovat na páteční závod!

Děti berou vždy závěrečné závody velmi vážně, neboť se na ně přijedou často podívat i rodiče a prarodiče. Hlavní trenérka Markéta Stoklasová vše pečlivě zapisuje a vyhodnocuje. Závodníky fascinuje komunikace jejich instruktora a hlavní trenérky v cíli pomocí vysílaček – nechtějí ztratit ani setinku vteřiny. Ať už je však na stupních vítězů kdokoliv, všichni si na závěr odvážejí diplomy a ceny, které jim předávají jejich instruktoři. Tím nejcennějším jsou však ale nezapomenutelné zážitky, prázdniny strávené s kamarády na horách a spousta legrace.

FOTOGALERIE

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *