HALLOWEEN V ANGLICKÉM KLUBU

Na naší škole již třetím rokem mohou žáci navštěvovat anglický klub, v němž nejen smysluplně tráví svůj volný čas, rozvíjejí vztahy se svými spolužáky, zažívají různé aktivity, ale především se zdokonalují v jazyce anglickém.

Žáci, kteří v letošním školním roce navštěvují anglický klub, si v pondělí 25. října připomněli známý svátek Halloween. Nejdříve se dozvěděli, o jaký svátek se vlastně jedná. Halloween se slaví 31. října v předvečer Všech svatých. Jeho název je odvozen od „All Hallow´s Eve“, což v překladu znamená právě předvečer Všech svatých. Během let se název zkomolil až do dnešní podoby – Halloween.

Historie tohoto svátku sahá až do Irska, ke Keltům. Ti v noci z 31. října na 1. listopad slavili konec léta a příchod nového roku. Tento den se nazýval Samhain podle boha Samhaina, pána mrtvých. Při oslavách hořely obrovské dýně a lidé se oblékali do převleků, aby se chránili před zlými duchy. Do Ameriky se svátek dostal až společně s přistěhovalci z Irska v 19. století. Postupem času dostal Halloween podobu, jakou známe dnes.

A co všechno žáci dál v tento den v klubu podnikli? Vytvořili si halloweenské masky dýní, společnými silami si vyhledali tematicky laděná slova v osmisměrce a podařilo se jim také najít tajný vzkaz. O přestávce si dopřáli sladkou odměnu, aby měli sílu na závěrečné strašidelné video s příšerkami a veselou písničkou o koledujících dětech.

Autor článku: Mgr. Lenka Parmová

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *