ADAPTAČNÍ KURZ 6. TŘÍD 2023

Adaptační kurz 6. tříd 

V druhé polovině září proběhl pro žáky šestých tříd adaptační kurz, jehož cílem bylo otevřít pomyslné dveře do světa druhého stupně, hlouběji se poznat a stmelit kolektiv třídy.

                                                                                                          třídní učitelky 6.A, 6.B

V pondělí ráno jsme se sešli na nádraží ve Vratimově, odkud jsme cestovali autobusem do hotelu Paramon v Suché Rudné. Po příjezdu do krásného pohoří Jeseníků jsme se naobědvali a zabydleli ve svých pokojích. Odpoledne jsme si užili spoustu zábavy na hřišti i při nacvičování scének na večerní Hollywood Night.

Jelikož v úterý ráno nás překvapilo deštivé počasí, tak ihned po snídani jsme hráli stmelovací hry. První byla soutěž mezi třídami, kdy jsme běhali na tmavé chodbě s baterkou a opisovali text o knížeti Ruprechtovi. Další hra byla ve skupinkách. Měli jsme na každé písmenko abecedy najít nějaký předmět a seřadit je abecedně. Tato hra nás velmi bavila.
I přes počáteční nepřízeň počasí se po obědě vyjasnilo a proto jsme se vydali na rodinnou farmu U Stromovouse, kde jsme se dozvěděli spoustu informací o výrobě mléčných výrobků z kozího i kravského mléka. Měli jsme také možnost ochutnat lahodné sýry a jogurty. Po návratu do hotelu na nás čekala výborná večeře, několik her a tvorba třídní hymny.

Ve středu ráno jsme si po cestě domů udělali výlet do Karlovy Studánky. Tam jsme se osvěžili vodou z léčivých minerálních pramenů a koupili si suvenýry. Pak už nás čekala jen cesta do Vratimova, kde na nás čekali rodiče.

Děkujeme paním učitelkám za úžasný výlet, na který nikdy nezapomeneme.

     Za šesťáky Viki Flisníková a Nela Adamusová

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *