SOUTĚŽ OXFORD ILLUSTRATOR

Dne 21. října 2021 se na ZŠ Pokorného v Ostravě – Porubě uskutečnil již 10. ročník anglicko-výtvarné soutěže Oxford Illustrator. Soutěžící v ní mají za úkol nakreslit ilustraci k anglicky psanému úryvku ze světové literatury pro děti. Všichni soutěžící musí předvést zejména znalost anglického jazyka, jelikož prvním kritériem pro postup je mít na obrázku vše, co porota v textu zvýraznila. Teprve potom je hodnocena výtvarná stránka a originalita ztvárnění.

Za naši školu byly letos vyslány tři žákyně. V kategorii 4. a 5. tříd soutěžila Adéla Parmová z 5. třídy, která měla za úkol nakreslit obrázek k úryvku z knížky Big Baby Finn. V kategorii 6. a 7. tříd soutěžila Natálie Patrmanová ze 7. B a jejím úkolem bylo nakreslit ilustraci k úryvku z knihy Čaroděj ze země Oz. V kategorii 8. a 9. tříd byl vyslán velký výtvarný talent naší školy – Nikola Křístková z 9. B. Neumístila se sice na prvních třech místech, avšak svým obrázkem k úryvku z Toma Sawyera, kde chybělo jen zakomponování slunečného dne, zaujala hodnotící výtvarnice a získala tak cenu poroty.

Letos se soutěže zúčastnilo 42 dětí z 15 škol. Naše děvčata si tak mohla vyzkoušet, jaké to je pracovat a tvořit pod tlakem, vidět styl a nápady ostatních dětí. Všem třem gratulujeme a věříme, že je tato zkušenost posune dál v jejich tvořivé činnosti.

Autor článku: Mgr. Lenka Parmová

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *