„VZTAH A VZTAHY – CO TO VLASTNĚ JE?“

Neoddělitelnou a velmi podstatnou součástí života každé školy jsou zcela jistě rodiče žáků.

Ti z Vás, kteří jste rodiči, jistě víte, jak nelehká je to role. A není opravdu jednoduché v ní obstát. Rodičovství je velmi dlouhá cesta, která se line celým životem jako červená nit, a na které lze zažít široké spektrum pocitů. Od pocitů radosti, úspěchu, nadšení, lásky až po takové pocity, jakými jsou zklamání, obavy nebo rozčarování. Snad každý z nás si alespoň někdy položil otázku, zda je opravdu dobrým rodičem, zda dává svému dítěti, co potřebuje a zda jej vychovává tak, aby se stal „dobrým člověkem“.

Zcela určitě nejsložitějším obdobím jak pro rodiče, tak pro děti, je období puberty. Období mnoha změn, jak fyzických, tak psychických. Právě tomuto tématu byla věnována přednáška PhDr. Jana Svobody, kterou naše škola zrealizovala pro rodiče naší školy ve středu 27. 10. 2021. Přednáška se konala v příjemném prostředí přednáškového sálu restaurace „U Máně“ v Řepištích a zúčastnilo se jí celkem 60 rodičů.

Téma přednášky znělo „Vztah a vztahy – co to vlastně je?“. Kdo se domníval, že bude pouze poslouchat, byl na omylu. Přednáška se nesla ve znamení diskuse, otázek a odpovědí, rodiče byli zapojeni do aktivní činnosti, vzpomínali na doby, kdy sami byli dětmi a snažili se „rozklíčovat“ své rodičovství. Dvě hodiny utekly jako voda a najednou tady byl konec. Pevně doufám, že závěrečný potlesk a spokojené úsměvy rodičů byly důkazem toho, že tato akce naší školy byla pro rodiče nejen příjemná, ale hlavně přínosná.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *