ATLETIKA HRAVĚ VE ŠKOLE

O tom, jak je pohyb pro děti důležitý a podstatný pro jejich celkový rozvoj, bylo už napsáno opravdu mnoho. Jak se ale říká „Šedá je teorie, zelený je strom života“.

Proto naše škola neváhala a zapojila se v tomto školním roce do projektu Českého atletického svazu „Atletika hravě ve škole. Cílem projektu bylo přivést kvalifikované trenéry atletiky do hodin tělesné výchovy a podpořit tak nejen zájem dětí o sport, ale také představit učitelům prvního stupně různé možné formy zařazení atletiky právě v rámci těchto hodin.

A tak se v průběhu celého týdne od 8. 11. do 12. 11. 2021 všichni žáci 1. stupně společně se svými učiteli potkávali ve svých hodinách tělesné výchovy s trenérem českého atletického svazu, který jim zprostředkoval krásu „královny sportu“, jak je atletika často nazývána.

Díky zapojení do projektu škola zcela zdarma obdržela atletickou sadu, kterou může využít ve svých hodinách tělesné výchovy. Učitelé také získali metodickou brožurku „Atletika hravě do škol“, která jim nabízí metodiku pro nácvik jednotlivých atletických disciplín, ale také množství námětů pro zpestření hodin tělesné výchovy.

Jakákoliv forma pohybové aktivity pro děti nabývá v současné době na svém významu a já pevně doufám v to, že zapojení školy do projektu „Atletika hravě ve škole“ mohlo dětem napomoci v objevování krásy nejen atletiky, ale zejména pohybu a pocitu uspokojení, který s ním jde ruku v ruce.

Mgr. Martina Pelikánová

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *